Himalája só

A só és az egészség

(0/0)

Azzal már tisztában vagyunk, hogy a só elengedhetetlen az egészséges élethez. Már azt is tisztáztuk, hogy óriási különbség van az asztali só és a Himalája só között. A konyhasónak semmi köze nincs az eredeti és természetes kristálysóhoz. Az asztali só csupán egy kémiailag megtisztított, csökkentett ásványi tartalmú melléktermék. A fontos ásványi anyagokat és nyomelemeket eltüntették belőle, így csak méregként jelenik meg szervezetünkben. Sajnos a modern bányászati és kémiai kezelések során a fehér aranyból egy használhatatlan kristályos valami lesz csupán.

so-egeszseg-konyha

Klinikai kutatások igazolják, hogy a finomítatlan és feldolgozatlan Himalája sónak számtalan haszna van a szervezetben: alapvető fontosságú, hogy nemcsak nátriumot és kloridot, hanem káliumot, kalciumot, magnéziumot, foszfátot és hidrogén-karbonátot is tartalmaz a 84 ásványi anyag között. Ezek az anyagok mind ionos jellegűek, vagyis energiát tartalmaznak. Ezek a pozitív vagy negatív töltésű ionok képesek fenntartani a sejten belüli kényes egyensúlyt, így megvédik a testet a környezeti hatásokkal szemben. Ezek az elektrolitok szabályozzák a test hidratálását, a vér pH-ját, a vérnyomást és elengedhetetlenek a normális ideg- és izomműködéshez is. Az izomszövetek és a neuronok a test elektromos szöveteiben találhatóak, így képesek vezetni az áramot. Az elektrolit a szervezetben aktiválja az izmokat és összehúzódásra készteti őket.

Nagyon fontos az elektrolit-egyensúly fenntartása a szervezeten belül, mivel csak így képesek megfelelően működni a szervrendszereink. A túl sok só azonban túlságosan elektromossá teszi a testünket, ami nem jó. a víz és a só a test minden egyes metabolikus funkcióját szabályozza, ide értve a szilárd anyagok funkcióit is. Víz és só nélkül testünk teljesen haszontalan munkát végezne. A víz és a só féken tart és aktiválja a szervezetünket. Éppen ezért nem mindegy, hogy milyen minőségű sót viszünk be a szervezetünkbe. Válasszuk az egészséges Himalája sót!

Értékelés
(0/0)
Értékelés Írása
Ez a név fog megjelenni a hozzászólásodnál!
Pl.: Nagyon egészséges, jó ár, stb.
Pl.: Csomagolás, kevésbé hatásos, stb.
Minimum 20 karaktert írj! Az elküldött értékelés perceken belül megjelenik az oldalon! (Kötelező).