A Himalája só sokoldalú felhasználása

Azt már látjuk, hogy a Himalája só számos jótékony hatással rendelkezik, így kifejezetten ajánlott a hagyományos konyhasót Himalája sóra cserélni. A következőkben nézzük meg, a sokoldalú felhasználását. A Himalája só összetételét tekintve teljesen adalékanyag mentes, vagyis nem tartalmaz sem csomósodásgátlót, sem fehérítőt, ellentétben a hagyományos sóval. A nátrium-klorid mellett 80-nál több ásványi anyag is megtalálható benne, így hatékonyan támogatja egy egészségesebb élet fenntartását. A Himalája só a lúgosító étrend kiegészítésére is alkalmas, hatékony segítség lehet az immunrendszer megfelelő működésének támogatásában, valamint a hiánybetegségek kialakulásában megelőzésében is. 

Konyhai felhasználása

A Himalája só éppúgy felhasználható sütéshez és főzéshez, mint társai, azonban ez a só olyan elemekben gazdag, amelyekre testünknek és szervezetünknek is feltétlen szüksége van. Biztonságosan alkalmazható mindennapos használatra, bátran ízesítsük vele ételeinket, használjuk pácolásra, főzésre és sütésre egyaránt. Egészségünk megőrzése érdekében tehát érdemes a Himalája sót rendszeresen fogyasztanunk, ami annyit tesz, hogy ízesítsük vele ételeinket, vagy tartsunk segítségével rendszeresen ivókúrát. 

Rendszeres fogyasztásának hatásai:

- tápanyagok felszívódásának javítása
- vérnyomás szabályzása
- méregtelenítés, valamint a nehézfémek szervezetből való kiürítésének segítése és támogatása 
- öregedési folyamatok lassítása
- sejtek víztartalmának szabályzása
- csontszerkezet erősítése

Fontos! A Himalája só természetes jódtartalommal rendelkezik, így a legmegfelelőbb formában van jelen benne a pajzsmirigy számára is. Pajzsmirigy alulműködés esetén azonban nem ajánlott fogyasztása!

Sótégla- a gasztronómiai különlegesség

A sótéglát napjainkban előszeretettel alkalmazzák főzéshez és sütéshez egyaránt. A felforrósodott téglán gyorsan lehet megsütni a zöldségeket, a húst, valamint a halakat is. A sütés közben az így készült ételek kellemes sós ízt kapnak, hozzáadott só nélkül. A sótégla előnye, hogy zsiradék nélkül süthetők rajta kedvenc fogásaink. Emellett a sótégla gyakran megjelenik építési alapanyagként is, hiszen előszeretettel használják sószobák, illetve sófalak építéséhez egyaránt.

Himalája só a fürdőben

A sófürdő kiváló gyógyír lehet stressz, izomfájdalom és bőrirritáció kezelésében, továbbá a fizikai és mentális állapotra is jótékony hatással van. A sós fürdő stimulálja a test vérkeringését, hatékony segítség lehet görcsök, illetve lábfájdalom esetén. Továbbá az alvásminőség is javítható egy relaxáló sófürdő segítségével. 

A Himalája sós fürdő alkalmával a szervezet méregtelenítése is fokozódik, sokan egy több napos böjttel teszik egyenlővé ezt a folyamatot. A sófürdő során felszabadulnak a méreganyagok, a szervezet számára szükséges ásványi anyagok pedig a bőrön keresztül felszívódnak. Csökkenti a savasságot és kiegyensúlyozza a bőr PH értékét.

Himalája só termékek Itt!

Himalája só finomrózsaszín 1kg (Naturganik Himalaya só)

Himalája só finom rózsaszín 1kg (Naturganik Himalaya só)

A Himalája só adalékanyag mentes, nem finomított, nem fehérített. Tiszta, természetes finom szemű Himalaya kősó.

Ár: 695 Ft
Megnézem

Himalája só durvarózsaszín 500g (Naturganik Himalaya só)

Himalája só durva rózsaszín 500g (Naturganik Himalaya só)

A Himalaya só nem mesterségesen fehérített só, hozzáadott anyagokat nem tartalmaz!

Ár: 445 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!