A só és az egészség

Azzal már tisztában vagyunk, hogy a só elengedhetetlen az egészséges élethez. Már azt is tisztáztuk, hogy óriási különbség van az asztali só és a Himalája só között. A konyhasónak semmi köze nincs az eredeti és természetes kristálysóhoz. Az asztali só csupán egy kémiailag megtisztított, csökkentett ásványi tartalmú melléktermék. A fontos ásványi anyagokat és nyomelemeket eltüntették belőle, így csak méregként jelenik meg szervezetünkben. Sajnos a modern bányászati és kémiai kezelések során a fehér aranyból egy használhatatlan kristályos valami lesz csupán.

so-egeszseg-konyha

Klinikai kutatások igazolják, hogy a finomítatlan és feldolgozatlan Himalája sónak számtalan haszna van a szervezetben: alapvető fontosságú, hogy nemcsak nátriumot és kloridot, hanem káliumot, kalciumot, magnéziumot, foszfátot és hidrogén-karbonátot is tartalmaz a 84 ásványi anyag között. Ezek az anyagok mind ionos jellegűek, vagyis energiát tartalmaznak. Ezek a pozitív vagy negatív töltésű ionok képesek fenntartani a sejten belüli kényes egyensúlyt, így megvédik a testet a környezeti hatásokkal szemben. Ezek az elektrolitok szabályozzák a test hidratálását, a vér pH-ját, a vérnyomást és elengedhetetlenek a normális ideg-, valamint izomműködéshez is. Az izomszövetek és a neuronok a test elektromos szöveteiben találhatóak, így képesek vezetni az áramot. Az elektrolit a szervezetben aktiválja az izmokat és összehúzódásra készteti őket.

Himalája só és az elektrolit egyensúly

Nagyon fontos az elektrolit-egyensúly fenntartása a szervezeten belül, mivel csak így képesek megfelelően működni a szervrendszereink. A túl sok só azonban túlságosan elektromossá teszi a testünket, ami nem jó. A víz és a só a test minden egyes metabolikus funkcióját szabályozza, ide értve a szilárd anyagok funkcióit is. Víz és só nélkül testünk teljesen haszontalan munkát végezne. A víz és a só féken tart és aktiválja a szervezetünket. Éppen ezért nem mindegy, hogy milyen minőségű sót viszünk be a szervezetünkbe. Válasszuk az egészséges Himalája sót!

Himalája só szerepe az egészségvédelemben

Az első, ami eszünkbe jut a sóról, az a légúti betegségekre gyakorolt jótékony hatása, azonban ennél jóval sokrétűbb hatásai lehetnek. A sóháztartás a vérünk és sejtjeink fontos meghatározója, ezért a himalája só közvetetten pozitívan hathat a szív-érrendszerre, valamint a sejtanyagcserére egyaránt. Biztosítja a sejtek, szövetek és szervek számára a nyomelemeket és mikroelemeket, valamint az elektrolitokat egyaránt. A Himalája só lúgosító hatású, így hatékony segítség lehet elsavasodás ellen is. Nem csupán a bőrnek, hanem a nyálkahártyának is kifejezetten jót tesz. Belélegezve természetes gyógyír allergiára, asztmára, torokgyulladásra, náthára, valamint hörghurutra egyaránt. Végül, de nem utaolsó sorban pedig méregtelenít is, hatékonyan segíti a nehézfémek kiürülését a szervezetből. 

Himalája só termékek Itt!

Himalája só finomrózsaszín 1kg (Naturganik Himalaya só)

Himalája só finom rózsaszín 1kg (Naturganik Himalaya só)

A Himalája só adalékanyag mentes, nem finomított, nem fehérített. Tiszta, természetes finom szemű Himalaya kősó.

Ár: 695 Ft
Megnézem

Himalája só durvarózsaszín 500g (Naturganik Himalaya só)

Himalája só durva rózsaszín 500g (Naturganik Himalaya só)

A Himalaya só nem mesterségesen fehérített só, hozzáadott anyagokat nem tartalmaz!

Ár: 445 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!