A himalája sóról

Habár rengeteget hallani a só káros hatásairól, azért mégis meg kell jegyezni, hogy bizonyos mennyiségben az emberi szervezet számára nélkülözhetetlen ásványi anyagról van szó. A só ugyanolyan fontos szerepet játszik az emberi testben, mint a víz. Se víz, se só nélkül nem létezhetünk. Már a magzatvízben is megtalálható a só, méghozzá 1%-ban, sőt a könny és a vér is 1%-os sóoldat. Ugyanakkor só nélkül az agyunk sem lenne képes arra, hogy gondolatokat formáljon meg.

so-himalaja

Az emberi szervezet számára naponta 0,2 gramm só szükséges. Ekkora mennyiségben a só egyáltalán nem káros, sajnos azonban egy európai ember átlagosan 12-20 grammot fogyaszt ebből az anyagból, ami - ha kiszámoljuk - 60-100-szoros túlfogyasztás. A túlzott sófogyasztás pedig különböző betegségeket vonhat maga után, így ödémát, cellulitiszt, vizenyőt és még magas vérnyomást is eredményezhet.

A vesén keresztül mindössze napi 5-7 gramm sót tudunk kiválasztani, kiválasztó szerveink iszonyatos túlterhelésnek vannak kitéve. A fennmaradó, ki nem választott sót okos szervezetünk megpróbálja hidratációval ártalmatlanná tenni, amihez a szükséges nagy mennyiségű vizet a sejtjeinkből nyeri. Ennek következménye a dehidratált sejtek elhalása. Ha pedig a sókristályok lerakódnak az ízületeinkben, akkor reuma, köszvény, ízületi gyulladás és vese- valamint epekő is kialakulhat. A túl sok só tönkreteszi a hajszálerek működését és elősegíti a daganatos megbetegedések kialakulását.

A normál konyhasó egy finomítási folyamaton megy keresztül mielőtt a polcunkra kerülnek, ezenkívül a nátrium-kloridot fehérítik is. A konyhasó tehát egyáltalán nem az a tiszta só, amilyennek a reklámok mondják. Tartósítószert és segédanyagokat is tartalmaz, például alumínium-hidroxidot, amely a megfelelő halmazállapotának megmaradásához kell. A szakemberek a konyhasóban található alumínium mennyiségét túl magasnak tartják, ugyanis igazolt módon lerakódhat az agyban, ami Alzheimer-kórhoz is vezethet.

Himalája só: az egészséges alternatíva

Ugyanakkor létezik egy olyan só, mely nélkülözi ezeket a káros mellékhatásokat. Ez pedig a Himalája kristálysó. Ezt a sót kézzel bányásszák és kézzel törik szét. Szárítása pedig a napon történik. Mivel teljesen természetes eljárásokkal dolgozzák fel, így sokkal egészségesebb is.

Himalája só 1 kg(Naturganik Himalaya só)

AkcióHimalája só durva rózsaszín 1 kg (Naturganik Himalaya só)

Naturganik Himalaya só - Több, mint 200 millió éves érintetlen, szennyeződésmentes területről származik.

670 Ft
Megnézem

Himalaya Só rózsaszín1kg Paleolit

-5% Himalaya Só rózsaszín 1kg Paleolit

Ásványi anyagokban és nyomelemekben gazdag, adalékanyag mentes természetes só. Szemcseméret: 0,3-0,5 mm.

Ár: 525 Ft
550 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!